2012. november 15., csütörtök

Remete


Sziasztok!

Mostanában egy nehezebb életszakaszomat élem, legalábbis néha úgy tűnik semmi sem jön össze. Azt hiszem ezt a szakaszt a Tarot-ban Remetének hívják. A Remete az én magyarázatomban azt jelenti, hogy az élet, a sors arra kényszerít, hogy sokat töprengj a múlton, jelenen és jövőn. Éppen milyen életszakaszban vagyunk. Ha az eredeti értelmezését nézzük a kártyának, akkor ott főként a múltat jelzi, ám ha sikerült a múltunkon túllépnünk és sikerül eljutnunk odáig, hogy a jelenben éljünk, akkor egy ilyen szakaszban csak a jelent tudjuk boncolgatni, esetleg a közelmúltat.


A Remete rákényszerít bennünket, hogy átvizsgáljuk életünket, most éppen hol tartunk, eddig mit értünk el, esetleg mit terveztünk még régebben és abból mi vált valósággá. Ugyan barátságtalan figurának tűnik, de segít abban hogy tovább lépjünk és a jövőnket mássá tegyük. Néha kell egy kis önelemzés, amely által láthatjuk a teljes képet, ha jól figyelünk :)


Hogy mi is lenne a teljes kép?


Nos?!
Összefüggések, a múlt egyes eseményeit összekötő vékony kis szál, mely segítségével életcélunk felé tudunk továbbmozdulni. Az én életemben a spirituális út megtalálása volt eddig az egyik olyan szál, mely a múltamban gyökerezik és a jövőben hoz majd virágot. A jelenben a gyökerek erősítése és a szár növesztése folyik, de hogy mit tartogat a jövő azt nem tudom. Vannak olyanok, akik esetleg megtudnák mondani és néha kíváncsi is vagyok, de a végén az, hogy mit hoz a jövő maradjon csak a jövőben. :)
 
Remélem mindenki megtalálja magának a célját, bármely kártyát is tartogassa számára a jövő.
Az aki hátratekint a múltba és vizsgálja a teljes képet, néha előrébb hozza a jövőt.

Szép Estét :)
M.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése