2012. november 7., szerda

Álomország titkai

Sziasztok!

Először is szeretném elmondani, hogy én hogyan látom álomországot :)


Minden attól függ, hogy mikor sikerül lefeküdni. Egyesek azt állítják, hogy könnyebb a testünket elhagyni és távoli helyeket felfedezni (utazni) éjfél és hajnali három között. Erről nem tudok pontos információt mondani, eddig egyszer kétszer sikerült csak ebben az időpontban.

Én általában korán lefekszem, az emberek többségével ellentétben szinte minden álmomra emlékszem. Sokáig nem igazán értettem az okát, csak élveztem a fantasztikusabbnál-fantasztikusabb álmaimat, ám nem is olyan régen sikerült felfedeznem, hogy ezek nem csak álmok, azoknál többet jelentenek.



Általában nálam olyan fél tizenegy környéke az, amikortól utazom és éjfél, negyed egy körülre ébredek fel. Ezalatt az idő alatt sikerül a testemet elhagyva egy asztrál világot felkeresnem. Sajnos nem a kedvenc helyem és nem ajánlom senkinek sem. Egy könyvben (Balogh Béla - Végső Valóság) ezt az asztrál világot a "pokolnak" nevezte el a szerző és egyet kell hogy értsek vele. Olyan teremtmények, lelkek lakják ezt a helyet, akik nem tudnak bűneiktől szabadulni, mondhatni a lélek fénye eltűnik ezen a helyen. Ugyanez a könyv említi, hogy az asztrális világok, még maga a "pokol" is magasabb rezgésszámmal rendelkezik, mint a földön az emberek, így aki idáig eljut ne csüggedjen az Út csak magasabbra vezethet.

Az előbb felsorolt, nem a hétköznapi álomsávhoz tartozik.


A rendes álmoknak az én tapasztalataim szerint a következő a forgatókönyve:
  1. Lefekszünk, elalszunk, az első szakaszban az aznapi dolgokat dolgozza fel az elménk.
  2. A második szakaszban az elkövetkezendő nap eseményei futnak végig elménken. Nem, nem viccelek, amikor napközben Déjà vu érzésünk támad, az általában ez miatt történhet, persze az is előfordul, hogy akár több évre előre álmodunk meg dolgokat (ez sem vicc).
  3. Eljön végre az álom ideje. Na igen, de milyen álom is?! Itt is több kategória van:
  • Ha nem sikerül napközben megemészteni az aznap történteket, akkor álmunk ezen részében ismét feltűnhetnek olyan momentumok, ami napközben rosszul esett, vagy nagy megpróbáltatást jelentett. Nálam például előfordult, hogy dobozokat pakoltam több napon keresztül, majd egyik éjjel álmomban is azokat a dobozokat pakoltam.
  • Van, hogy olyan dogokról álmodunk, amire vágyunk és akár több napja is foglalkoztatott már minket. Nálam pl. a vásárlás ilyen, többször vásároltam már álmomban ruhákat és egyebeket.
  • Vannak zagyva álmok, amik nehéz lelki helyzeteken vagy pedig, csak az esti vacsorán segítenek túl minket. Tessék keveset enni vacsorára :)
  • És az utolsó kategória az álmok :) A sima hétköznapi, vagy pedig fantasztikus álmok. :) Ide rengeteg mindent felsorolhatnék, de ettől most tartózkodom, majd később :)
Reggel pedig, az álom végeztével kezdhetjük a napunkat és belevethetjük magunkat a hétköznapokba.

Mára ennyit :)
M.


1 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy belevágtál....
    Majd meglátod mennyire könnyen megy az írás, ha már beleszoktál a blogolásba. De szeretném, ha betennéd a követő modult is, hogy fel tudjunk rá iratkozni, mert akkor az e-mail jelzi rögtön, ha új iromány került fel!
    Köszi és hajrá!
    Judit

    VálaszTörlés