2012. december 26., szerda

Karácsony


Sziasztok!

Először is szeretnék Boldog Karácsonyt Kívánni.

Másodszor szeretnék néhány elmémen átfutó gondolatot megosztani veletek karácsonnyal kapcsolatban.

A karácsony számomra egy nagy ünnep, tudom ezzel sokan hasonlóan vannak. A karácsony a szeretet ünnepe, karácsonykor minden egy picit varázslatosabb lesz. Mindenki egy picivel kedvesebb lesz és sokszor idegeneknek is Boldog Karácsonyt kívánunk. Karácsonykor szívesebben adakozunk a rászorulóknak, egy picivel jobban odafigyelünk egymásra. Karácsony az Öröm ünnepe.
Ezen a napon már évszázadok óta ünnepelünk, igaz az alaklom neve változik, de a nap marad. December 24-e egy fontos dátum évről-évre. Fiatalabb koromban már augusztusban rám jött a karácsonyi érzés, ilyenkor betettem egy karácsonyi zeneválogatást és nekiálltam takarítani, vagy pedig a karácsonyi díszeket megszemlélni. Sok éven keresztül tartott ez a szokásom, csak aztán jött a munka és vele a felejtés, vagy inkább az inger hiánya. Már nem volt kedvem augusztusban karácsonyi zenét hallgatni és a karácsonyi dekorációt szemlélni. Talán megfásultam, talán csak felnőttem. Az a kis varázslat, ami a karácsonyt jelenti és évről-évre minden emberben feltámad, mint egy vágyakozás, egy picivel később jelentkezik. Szeretném megtartani és a jövőben azon leszek, hogy meg is tartsam ezt az érzést.

December 24-e a Fény Születésének Ünnepe. Ezen a napon a Fény megszületik. Hogy ez pontosan mit is jelent, nem igazán tudom elmagyarázni, csak érzem, mint ahogyan sokan mások is érzik. Talán ezen a napon picit közelebb kerülhetünk a Fényhez és Egymáshoz is. Ezért fontos, hogy ezt a napot a családunkkal és barátainkkal töltsük és fényünket megosszuk egymással.
A fény mindenkiben ott ragyog még ha nem is érzékeli, mi emberek szeretetnek nevezzük, igaz szeretetnek. Az érzés mikor bizsereg a szívünk, mikor önzetlenek tudunk lenni valaki másért, mikor Istenhez fohászkodunk, vagy mondunk köszönetet neki, mikor átöleljük Édesanyánkat, mikor együtt vagyunk :) S ha igazán tudunk szeretni, akkor igazán boldogok is tudunk lenni. Azt hiszem ez a fontos, hallgassunk a szívünkre és akkor igazán boldogok lehetünk.

Békés és Áldott Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!
M.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése