2018. június 22., péntek

A könyvtár

Egy szobában voltam. Nem láttam falakat és a plafont sem tudtam beazonosítani, viszont biztos voltam benne, hogy ez egy szoba. Nem is akármilyen.
A padlózat elveszett a semmiben, akárcsak a falak. Asztalok álltak, székekkel körülvéve. Az asztalok közötti távolság ködszerűnek tűnt. Odaléptem, szinte lebegtem az egyik asztalhoz. Az asztaltól eltűntek a székek, majd az asztal közepén egy könyv jelent meg. A könyv, amolyan régi fajta, keménykötéses típusú volt.
Elkezdtem lapozni a könyv lapjait. Lilás köd jelent meg, majd előző életeimből jelentek meg képkockák. Ahogyan egy-egy képet hosszasabban tanulmányoztam a képkocka mögötti jelent "letöltődött" az agyamba.
Mikor elégedett voltam a szerzett információval becsuktam a könyvet. Felnéztem és láttam, hogy különböző alkatú teremtmények vannak más, további asztaloknál. Úgy tűnik Őket is ide vezérelte valami. Elléptem az asztaltól, a következő lépésemmel egy másik szobában találtam magam. A szoba fényárban úszott, és az előző szobához hasonlatosan nem voltak tényleges falai, végtelennek tűnt. Egy hang szólt hozzám.
"Megtaláltad, amit kerestél?"
"Azt, amit kerestem nem találtam meg, viszont olyan információkat szereztem, amikre nem is számítottam."
"Ideje hazatérned."
Az utolsó mondat hatására eltűnt a szoba, eltűnt az előző éles képsor. Az árnyék világban találtam magam. Nemsokkal később felébredtem, majd álomtalan álomba zuhantam.

M.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése